وبلاگ

انواع دیوار

ساختمان‌ها از اجزای متعددی که در کنار یکدیگر قرار داده‌ می‌شوند تشکیل‌شده‌اند.

دیوار، کف و سقف از مهم‌ترین اجزای ساختمانی هستند.

دیوار‌ها با پیشرفت فناوری دچار تغییراتی گسترده‌‌‌ای از نظر نحوه ساختن و مصالح مورد استفاده در آن‌ها شده‌‌اند.

در این مطلب سعی خواهد شد که مروری بر انواع دیوار‌های مدرن و همچنین مصالح به کار رفته در ساخت دیوار‌ها داشته باشیم.

دیوار باربر
دیوار-باربر.jpg

انواع دیوار‌های متداول در صنعت ساخت‌وساز

به طور کلی دیوار به سازه ای گفته می شود که در ساختمان سازی در جهت مشخص کردن محیط اتاق یا ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد.

دیوارها بر اساس نوع عملکرد به دو دسته تقسیم بندی می شوند: دیوارهای باربر و دیوارهای غیر باربر.

در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

دیوار باربر

دیوار باربر به دیواری گفته می شود که علاوه بر وزن خود وزن طبقات بالایی قرار گرفته بر روی آن و وزن سقف ها را نیز تحمل کرده و آن را به فونداسیون ساختمان انتقال می دهد.

دیوارهای باربر می توانند داخلی یا خارجی باشند. دیوار باربر در انواع ساختمان هایی که نیاز به تقسیم بندی فضا دارند مورد استفاده قرار می گیرد.

نقشه افقی این دیوار در انواع شکل های مختلف مانند مستطیلی، دایره ای و مثلثی وجود داشته و می توان از آن ها در انواع ساختمان های مختلف با اشکال متفاوت استفاده کرد.

دیوار باربر دسته بندی متفاوتی دارد که این دسته بندی شامل:

ساخت دیوارهای پیش ساخته بتنی به وسیله قالب های بتنی، بتن ریزی شده و به محل مورد نظر انتقال داده می شود. مونتاژ این گونه دیوارها در محل ساختمان سازی صورت می گیرد.

نصب این دیوارها آسان بوده و با سرعت و بدون نیاز به نیروی انسانی زیاد انجام می پذیرد.

تبصره 1:

دیوارهاي خارجی که تمام ارتفاع طبقه را پوشش نمیدهند (دیوار کوتاه)،بخصوص در ساختمان هاي بتنی،همواره باید از قاب سازه اي جدا شوند. زیرا در غیر اینصورت می تواند باعث تشکیل “ستون کوتاه”در سازه شود.

دیوار پیش ساخته بتنی

به جرات می توان گفت که دیوار پیش ساخته بتنی سابقه ای به طول یک قرن دارد. این دیوارها بعد از جنگ جهانی دوم به عرصه ساخت و ساز و صنعت انبوه سازی راه یافتند. چون بعد از جنگ برای سرعت بخشیدن به عمران و آبادانی شهرها و ساختن بناهای مختلف ، نیاز بود که از روش هایی استفاده شود که کمترین هزینه را داشته باشد و در سریع ترین زمان ممکن کارها پیش برود.

استفاده از دیوار پیش ساخته بتنی در اکثر کشورهای جهان حتی کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع استفاده از مصالح پیش ساخته یک راه موثر در افزایش بهره وری و سرعت بخشیدن به روند انبوه سازی و ساخت و ساز به شمار می رود. البته باید بگوییم که این دیوارها به صورت دیوارهای گچی و پلی استایرنی نیز موجود هستند اما موضوع مطلب ما در خصوص استفاده از دیوار بتنی می باشد. نکته مهمی که وجود دارد قیمت دیوار پیش ساخته بتنی نسبت به دیگر روش ها برای احداث دیوار بسیار به ارزانتر خواهد بود.

دیوار پیش ساخته

انواع دیوار پیش ساخته بتنی 

جامد

در ساخت این نوع از دیوار بتنی پیش ساخته از بتن جامد استفاده می شود و به عنوان دیوارهای درونی برای تکمیل دیوارهای ساختمان استفاده می شوند.

ساندویچ پانل بتنی

یکی از پرکاربردترین دیوارهای پیش ساخته ، ساندویچ پانل است. این دیوارها بر حسب میزان مقاومتی که دارند از دو واحد ساندویچی و تو در تو ساخته می شوند. پانل های ساندویچ به دو لایه در هر دو سمت محدود شده است و بین آن یک لایه عایق سخت قرار گرفته است. مقاومت بسیار بالای آن ها و همچنین کاهش هزینه ها و افزایش امنیت استفاده از این دیوارها سبب شده است که کاربردهای گسترده ای داشته باشند.

پوسته نازک یا H پانل

پوسته نازک نوع دیگر دیوار پیش ساخته بتنی است که سرعت اجرای آن و کیفیت بالا و امکان جابجایی آسان آن سبب شده که کاربردهای زیادی در بخش های مختلف ساخت و ساز داشته باشد. به راحتی می توان آن را بر روی ستون های پیش ساخته بتنی یا ستون های H  شکل فلزی نصب کرد. قیمت پایین و نصب آسان این دیوارها سبب شده که کاربرد زیادی داشته باشند.

دیوار حائل

دیوار حائل دیواری است که فشار ناشی از اختلاف تراز به وجود آمده به واسطه خاکریزی، خاکبرداری یا سایر عوامل طبیعی را تحمل کرده و به صورت پایدار حفظ نماید. دیوارهای حائل از جمله ابنیه های فنی هستند که به وفور در شبکه های حمل و نقل جاده ای و ریلی کاربرد دارند.

دیوارهای حائل براساس عملکرد سازه ای به دو دسته تقسیم میشوند:

الف) دیوارهای حائل صلب: دیوارهایی که از نظر نشست با محیط هماهنگ نیستند که شامل دیوارهای زیر می شوند:

دیوارهای حائل وزنی

دیوارهای حائل غیر وزنی

دیوارهای حائل عمیق

ب) دیوارهای حائل انعطاف پذیر: این دیوارها از نظر نشست با محیط هماهنگ هستند و شامل دیوارهای زیر می باشند:

دیوارهای خاک مسلح با شبکه های پلیمری (ژئوتکستایل و ژئوگرید)، دیوارهای خاک مسلح با تسمه های فولادی، دیوارهای قفسه ای، سپرهای فولادی، دیوارهای حائل توری سنگی

دیوار حائل چیست؟

دیوار غیر باربر

دیوارهای غیر باربر همان گونه که از نامشان پیداست تنها قادر به تحمل وزن خود بوده و به عنوان دیوارهای داخلی شناخته می شوند. انواع دیوارهای غیر باربر عبارتند از:

  • دیوار های جداگر داخلی
  • دیوار بیرونی (نما)
  • دیوار جان پناه

دیوارهای غیر باربر از یک لایه بتن سبک فومی میانی و دو لایه روکش سیمان الیاقی در طرفین تشکیل می شوند که صرفا به عنوان دیوارهای جدا کننده داخلی ساختمان قابل استفاده هستند. این دیوارها به کمک runner و track های در نظر گرفته شده به کف و سقف سازه متصل می‌ شوند. این پانل‌ ها ۳ متر ارتفاع و ۰/۶ متر عرض دارند و در ضخامت‌ های متفاوتی تولید می ‌شوند. وزن هر متر مربع این پانل‌ها تقریباً بین ۴۰ تا ۶۰ کیلوگرم بر متر مربع می باشد. اتصال پانل‌ های کناری به یکدیگر به کمک کام و زبانه‌ های تعبیه شده در لبه طولی انجام می‌ شود.

اطلاعات بیشتر

برای مشاهده بیشتر مقالات اینجا کلیک کنید.

رفتار خمشی دیوار

درج کنیددیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *