خطرات حمل مصالح ساختمانی
خطرات حمل مواد مصالح ساختمانی داخل شهری و برون شهری ازجمله معضلاتی است که درکنارسایر مشکلات و حوادث مرتبط با ساختمانی خطرآفرین شده و با حادثه ها جانی و مالی همراه بوده است.
متاسفانه درکشور ما مقررات مشخص و معلوم و مشخصی برای حمل مصالح ساختمانی نیست.
آئین نامهها و شرایطی که در رابطه روش حمل مواد موجود است فقط مواد پرخطر, قابل اشتعال و خطرناک که تنها ترددهای برون شهری را دربرمیگیرد مشمول میگردد.
یک قسمت از مصالح ساختمانی که دربرگیرنده موادی نظیرگچ , خاک و . . . است.
کاهش تردد شهری کامیون ها و وانت بارها برای حمل مصالح ساختمانی همواره یکی از دغدغه های مدیریت شهری بوده و هست.
ملات پلیمورتکس باعث کاهش تصادفات و ترافیک های شهری می شود.
یکی از بارزترین مشکلات مصالح ماسه و سیمان، ریختن مصالح و یا نخاله های ساختمانی در هنگام تعمیرات یا ساخت و ساز در مسیر معابر عمومی و اخلال در عبور و مرور شهروندان می باشد.
سیمان پرتلند یكی از پر مصرفترین مواد در ساختمان میباشد.
روزانه هزاران كارگر ساختمانی در تماس با سیمان هستند.
هر فردی كه مستقیما سیمان را مورد استفاده قرار می دهد و یا سرپرست محلی هستند كه در آنجا سیمان مورد استفاده قرار میگیرد، بایستی از خطرات سیمان و روشهای ایمن كار كردن با سیمان به منظور به حداقل رساندن تماس با آن آگاهی داشته باشد.
حمل صحیح مصالح ونیز ممانعت از خسارات جانی به شهروندان دو مساله مهمی است که در فرِآیند بارگیری،حمل و تخلیه باید مدنظر قرارگیرد.
درکشورهای پیشرفته حمل استاندارد مصالح و بهره گیری از شیوه های مدرن بسته بندی، بهره گیری از راننده های متخصص ونیزبکارگیری ماشین آلات پیشرفته و تخصصی، موفق شده اند که حمل مصالح ساختمانی را در مراحلی ایمن به سرانجام برسانند.
جابجایی و حمل و نقل در محیط هاي کاري عامل بسیاري از حوادث و مرگ و میرها می باشند.
هر ساله در سایتهاي ساختمانی تعداد زیادي از نفرات به دلیل حرکت ماشین آلات و وسایل نقلیه یا بخاطر واژگونی ماشین آلات جان خود را از دست داده یا بشدت مجروح میشوند.