وبلاگ

جان پناه چیست؟

جان پناه بخشی از ساخت‌ و سازهای انتهایی ساختمان است که میتواند با استفاده از متریال مختلف در ابعاد استاندارد و در مناطقی از سازه که به نظر می‌رسد جان افراد به خطر می‌افتد اجرا شود.

جان پناه به اشتباه دیوارچینی خوانده میشود که در حاشیه بام ساختمان ساخته می‌شود.

البته این دیوار یک نوع جان پناه به حساب می‌آید ولی جان پناه مختص پشت بام نیست و تنها با آجر و با روش دیوارچینی هم اجرا نمیشود بلکه برای اجرای آن می‌توان از متریال متفاوتی استفاده کرد.

جان پناه در ساختمان‌ها در جاهایی مانند پشت بام، تراس، ایوان، پله‌ها، پاگردها، آسانسورها، پاسیوها و وُیدها بنا می‌شوند تا از جان افراد محافظت کند و مانع سقوط آن‌ها شود.

همانطور که گفته شد جان پناه از جنس‌های مختلف مانند آجر، بتن، شیشه، فلز، کابل و … ساخته می‌شود.

هندریل و دست انداز از دیگر نام‌های مترادف جان پناه به حساب می‌آیند ولی در این بین با توجه به کاربرد مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان از واژه جان پناه، این واژه بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد و در مقالات مختلف تکرار می‌شود.

جان پناه‌ها

با توجه به ضوابط سازمان آتش‌نشانی حداقل ارتفاع جان پناه‌ها 1/2 متر توصیه می‌شود.

در این حالت مناسب است که ستون‌های پیرامونی بام، تا ارتفاع 1/35 متر بر روی بام ادامه پیدا کنند.

این ارتفاع برای مهار لرزه‌ای جان پناه می‌باشد.

در فاصله بین ستون‌ها در صورت نیاز با اجرای وادار طبق جزئیات ارائه شده.

طول آزاد دیوار کوتاه شده و دیوار جان پناه بین وتدارها باید به نحو مناسبی مشابه جزئیات ارائه شده یا روش‌های مشابه جهت تحمل بار‌های خارج صفحه مسلح شود.

یک روش دیگر برای مهار لرزه‌ای جان‌پناه استفاده از میلگردهای مسلح کننده قرار گرفته در دیوار و مهار شده در دال سقف (وادار بتنی) در فواصل 1 متر می‌باشد.

اطلاعات بیشتر

برای مشاهده بیشتر مقالات اینجا کلیک کنید.

درج کنیددیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *